• Cum. Nis 19th, 2024

ROTTERDAM YURTTAN SESLER KOROSU iLKBAHAR KONSERLERi 4

ByHaber Merkezi

Nis 10, 2017

ROTTERDAM YURTTAN SESLER KOROSU iLKBAHAR KONSERLERi 4

Özcan Özbay Rotterdam

Rotterdam da 8 yıl önce kurulan ve o günden bu güne başarılarını katlayarak sürdüren Rotterdam Yurttan Sesler Korosu (RYSK) ilkbahar konserleri serisinin 4. ile müzikseverlerle biraraya geldi.
Naaggggggmloos (boyutlandırma)“Halk tarafından benimsenen, kulaktan kulağa yayılan ezgilerin büyüttüğü,anonim ve folklorik bildiğimiz temelinde halk olan, köylü kokan,nasır ve çile bulunan sevinç ve kederin iç içe ilmeklendigi,kaderin ve doğanın insanlarla kucaklaştıgı Anadolu’nun damar damar yerlerinin kısım kısım canlarıyız biz” diyerek kendilerini tanitan Rotterdam Yurttan sesler korosu yonetmeni Sami Dalmis “8 yil once kuruldugumuzda bu kadar cabuk buyuyup ciddi ciddi bir koro olmayi dusunmuyorduk. Kurdugumuz koromuzda 8 yilda bir cok basariya imza attik. Ticari kaygisi olmayan bir kurum oldugumuz icin hic bir skeilde onumuzde engel tutmuyoruz.” dedi.
Naamloospol (boyutlandırma)“Bizler Kendi özümüzle kavrulan, geçmişte cekilen acilari,savaslari, ölüm,ayrılık,doğa,sevda,eşkiya,töre gibi binbirtürlü olayları sahibi belli olmayan:bir arzu bir heyecan duyan serdenişleri, övgüleri,hasretleri kendi icimizdeki tezahuratlarımızla birlestirip siz değerli türkü dostlarıyla paylaşmanın heyecanını duyan biraraya gelmis gönöl dostlarıyız.”diyen Dalmis “Halkın iç alemini yaşatan dikkate değer edebi mahsullerimizde ‘’türkülerimizde’’ birleştik, onu dost bildik, yar bildik… Aşık Garip, Kerem, Köroğlu, Karacoğlan, Gevheri, Dadaloğlu, Dertli, Ruhsati, Emrah ve türkülerimizi bizlere başımızı yasladığımız küstüğünden yastık, icimize cektigimiz miski amber eden adı şanı unutulmuş analarımız, atalarımız gecmişimizle konuştuk, dertleştik,söyleştik. Bizler, asırlardır sahibi unutulmuş sonraki nesiller tarafından halkın dilinde dolaşa dolaşa farklı coğrafyalardan anonimleşerek mahalli hüviyeten milli hüviyete bürünen türkülerimizi bizden sonrakilere sevdirebilmek amacıyla kurulan bu halkanın bir parcası, gönül hizmetcisi türkü yari ve yareniyiz. dedi.
Naasdamloos (boyutlandırma)iki bolum halinde gerceklestirilen Konserin ilk bolumunde koristler ve muzisyenler adeta herkesi yerinde oynatirken, Hollanda sahnelerinin taninmis muzisyenlerinin sahnede yer almasi davetlileri sevindirdi ve buyuk supriz oldu.

Konseri izlemek icin salonu dolduran muzik severler gece boyunca neredeyse tum turkulere eslik ettiler. Hotiad baskani ve Koc Vleeshwaren sahibi Hikmet Gurcuoglu, yine Hotiad yonetim uyesi Serif Akturk ile Mehmet Terkivatan in da izlemeye geldigi konserde muzik severler unutamayacaklari guzel bir gece gecirme firsati buldular.
sami-dalmis-koro-sefiProgramin son bolumunde veda oncesi sahneye supriz olarak cikan Karadeniz horon ekibi de misafirleri oturduklari yerde oynatmayi basardi.

Sami Dalmis ayrica muzik severlere de seslenerek, koroya solist ve muzisyenlerin lazim oldugunu katilmak isteyenlerin bir an once kendilerine muracaat etmeleri gerektigininde altini cizdi.

Bir cevap yazın