• Çar. Nis 24th, 2024

NETUBA HEDEF BÜYÜTTÜ

ByHaber Merkezi

Nis 10, 2017

NETUBA  HEDEF BÜYÜTTÜ

Mustafa Koyuncu Den Haag / Hollanda

Hollanda- Türkiye İş Konseyi üyeleriyle , bakanlık yetkilileri ile Den Haag’da buluştu.

Den Haag’taki Dünya Ticaret Merkezi  WTC de organize edilen yemekli toplantı oldukça fazla ilgi gördü.

Kısa adı  NETUBA  olan  Hollanda – Türkiye İş  Konseyi  ,  Hollanda ile Türkiye arasındaki girişimlere ivme kazandırmayı amaçlamaktadır.

NETUBA  tarafindan  iki ülke arasındaki ilişkileri daha üst düzeye taşımak için organize edilen yemekli toplantıda, Türk ve Hollandalı  girişimciler bir araya geldiler.

Toplantı öncesinde düzenlenen ögle yemeğinde bir birleriyle tanışma olanağını bulan girişimciler,

Iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden eski düzeyine getirilmesi için karşılıklı diyaloğun önemine değindiler.

Hollanda ve Türk firma yetkililerinin yanı sıra, girişimcilerin ve Hollandalı bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu yemekte, sektör ve bakanlık temsilcileri kendilerini tanıtmalarının yanı sıra,  bir birleriyle ile sohbet ederek karşılıklı fikir  alışverişinde  bulundular.

NETUBA Dostluk yemeğine NETUBA yöneticilerinin yanı sıra NETUBA bord üyeleri, Bazı Türk ve Hollanda firmaları temsilcileri katıldı

Toplantının en önemli misafirlerinden biri de Hollanda Ekonomi Bakanlığına bağlı Ministery of Foreing Affairs Müdürü  Virgine Heukenfeldt ve VNO NCW yetkilisi Wilbert Lek oldu.

T.C Ekonomi bakanlıgı Rotterdam ticaret ateşesi, TC Ekonomi Bakanlığı Lahey Ticaret Ateşesi, THY Amsterdam yetkililerinin de katıldığı toplantıda Hollanda da başarılı çalışmalar yapan Türk Firmalarının temsilcileri bir anlamda da  görücüye çıkarak, yapmış oldukları başarılı çalışmalar hakkında Hollandalı meslaktaşlarına kendilerini anlattılar.

Bakanlık yetkillerinin büyük bir dikkatle izlediği toplantıda karşılıklı ilişkilerin yeniden eski düzeyine çekilmesi  için bir dizi temaslar yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Yemek sonrasında yapılan toplantıda  NETUBA Başkanı Cor Bakker, NETUBA Müdürü Mark Ahterdanbosh, NETUBA Danışmanı Hatice Bakker  da   konuşmalarında Hollanda- Türkiye arasındaki karşılıklı ilişkilerin önemine vurgu yaptılar. Hollandanın Türkiyede 22 milyarlık euroluk  yatırımla yabancı yatırımcılar arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu bağlamda da her iki ülke girişimcilerinin ve kurumlarının  bir anlamda da ticaretten karşılıklı  çıkarları mevcuttur. Hollanda ve Türkiye bir birini daha iyi anlamak durumundadır. Siyasi krizin en kısa bir zaman diliminde bitirilmesi her iki ülkenin ve bu ülkelerdeki yatırımcıların lehine olacaktır. Biz bu durumun bir an önce aşılacagına inanmaktayız. Diyerek görüş belirttiler

NETUBA Başkanı  Cor Bekker yönettiği toplantıda konuşan NETUBA Bord üyelerinden EDELSTAAL  CEO  su Ertan Torunoğulları, Organik Kimya temsilcisiEmre Kaya, ING Bank yetkilileri, AKD yetkililerinin yanı sıra Amsterdam Yatırım  Ajansı  Temsilcisi Mustafa Tanrıverdi NETUBA  çalışmalarının yanı sıra kurumlarının çalışmaları hakkında da bilgiler sundular.
NETUBA DEN HAAG (2)Toplantıda konuşan EDELSTAAL CEO su Ertan Torunoğulları

Önümüzdeki  Mayıs ayı içersinde   NETUBA  ve EDEL STAAL  iş birliğiyle Marmaris ORKA otelde bir zirve toplantısı gerçekleştirilecek.   Zirveye Türkiyeden ve Hollandadan girişimcilerin yanı sıra TC Ekonomi Bakanlığı , Başbakanlık  Yatırım Ajansı temsilcileri , DEIK ve üst düzey de  Hollandali firmalarin katılacağı zirveye ev sahipligi yapacagız.

Hollandalı ve Türk İş Dünyası ve Ekonomi temsilcilerinin ve turizm temsilcilerinin buluşacagını ve buluşmadan her iki tarafından karlı çıkacaktır. Türkiyedeki ve bölgedeki  turizm açısından  önem taşıyacak olan bu etkinlige Hollandalı dostlarımız da büyük ilgi gösteriyor. Bu zirve,  Türkiye ye yatırım yapacak Hollandalı yatırımcıları Türkiye ye çekme açısından son derece verimli bir aktivite olacaktır. Bu toplantıyla ayni zamanda Türk  turizmin i destekleme  toplantısı olmasının yanı sıra Türkiyede yatırım yapmak karşılıklı projeler üretmek isteyen Hollandalı  yatırımcıları Türkiyede ağırlama her iki ülke ekonomisi açısından da artı değer  olacaktır.

Organik Kimya temsilcisi Emre Kaya Firmanın ,  Hollanda daki yatırımlarından ve önümüzdeki dönemde yeni açılacak olan  tesislerinden bahsetti.

Amsterdam Yatırım Ajansı Temsilcisi  Mustafa Tanriverdi de son dönemlerde Türkiye’den  Hollandaya yatırım  yapan  bircok firmayi ağırladıklarını  ve bu firma yetkilileriyle sürekli temasta olduklarını anlattı.

NETUBA Bord Danışmanı Hatice Bekker da konuşmasında  iki ülke arasında,  ciddi ticari aktivitelerin gercekleştigini ,  fakat hala bazı konularda ortak çalışmaların henüz arzulanan düzeyde olmadığını ve bu alanda da yeni bazı çalışmaların  yapılabilmesi için yeni girişimlere ihtiyaç vardır. İki  ülke arasındaki bu yüksek potansiyelin harekete geçirilmesi elzemdir .İki ülke arasında özellikle tarım, enerji  ve sanayi alanlarında,  daha sıkı  iş birliklerinin kurulabileceğinden bahsetti.

Hollanda Ekonomi Bakanlığı  yetkilileri,  bakanlık çalışmaları  hakkında  ayrıntılı bilgiler verdiler. Önümüzdeki  dönem de NETUBA  ile ortaklaşa  yapılacak çalışmalar konusunda ortak temaslarda bulunacagız. Bu konudaki çalışmalarımız artaracak sürecek dediler.

NETUBA  Başkanı Cor Bekker NETUBA’nın   Hollanda da iş  odaklı bir konsey olduğunu , orta ve büyük ölçekli firmalar ile hareket ettigini ve  Dış  Ekonomik İlişkiler Kurulu DEIK in Hollanda daki resmi  partneri olduğunu ve bu bağlamda da  iki  ülke Ekonomi Bakanlıklarıyla da yakın  temas halinde calışmaktadır. Bakanlıklara ve NETUBA ya ve başvuran firmaların  da ticari anlamda daha da  büyümesi  için Hollanda- Türkiye İş Konseyi  NETUBA’nın ciddi çalışmaları  olduğundan bahsetti.

Bakker konuşmasına  özetle Haziran ayında,  Hollanda Ticaret Odası nın gerçekleştireceği Roadtheworld Uluslararasi Girişimcilik toplantısında  NETUBA’nın da büyük  rol üstleneceğini dile getirdi.

Bir cevap yazın