• Cum. Nis 19th, 2024

KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ EKİM AYINA ERTELENDİ

ByHaber Merkezi

Mar 28, 2017

KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ EKİM AYINA ERTELENDİ

Özcan Özbay

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı olarak bu yil 5.si 26 Mayis – 3 Haziran tarihleri arasinda yapilacak olan Rode Tulp ( Kirmizi Lale ) Film Festivali Ekim ayina ertelendi. Konu ile ilgili olarak Festival CEO su Mehmet Emin Alkanlar yazili bir aciklama yaparak ertelemenin icerigi hakkinda bilgi verdi.

Yapilan aciklamada ; “Hollanda Türkiye Kültür Vakfı olarak bu yil 5.sini yapmaya hazırlandığımız Kırmızı Lale Film Festivali’ne az bir zaman kala, Türkiye ile Hollanda arasındaki politik gerginlik ve iki ülke arasına kopma noktasına gelen ilişkiler, toplumun her alanını ve etkinliğimizi de olumsuz etkiledi.

Sanat ve kültür etkinlikleri aynı zamanda toplumların birbirlerini daha iyi anlamaları için önemli açılım noktalarıdır ve bu tür etkinlikler kendilerini en iyi barışcıl ortamlarında ifade ederler.

İçinde bulunduğumuz gergin ortamda, bir film festivali düzenlemenin doğru olmadığını düşünerek, daha önce ilan ettiğimiz 26 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında yapılacak Kırmızı Lale Film Festivali’ni 5-15 Ekim 2017 tarihine ertelediğimizi üzülerek duyurmak istiyoruz.

İki ülke arasındaki gergin tansiyonun bir an önce düşürülmesi ve Hollanda ile Türkiye arasındaki 400 yıllık dostluğun yeniden tesis edilmesi temennisiyle, tüm sinemasever dostlarımızı Ekim ayındaki etkinliğimize bekliyoruz. “denildi.

Bir cevap yazın