• Per. Mar 28th, 2024

HOLLANDA DA iKiNCi TÜRK HANIM PROFESÖRÜMÜZ

ByHaber Merkezi

Mar 19, 2017

HOLLANDA DA iKiNCi TÜRK HANIM PROFESÖRÜMÜZ

Bülent Türker

prof S. DenktasHollanda da onceki gun Dunya Universiteleri arasinda onemli bir yeri olan Erasmus University College (EUC)’de Sosyal ve Davranis Bilimleri bölüm baskaniligini yürütmekte olan Semiha Denktas Profesor oldu.
prof S. Denktas dostlari yanliz birakmadiistanbul da dogan ve 7 yasina kadar Turkiye de yasayan, sonrasinda ailesi ile birlikte Hollanda ya yerlesen Semiha Denktas 2013 yilinda EUC’ye kurulus asamasinda katildi ve müfredatin olusturulmasi ve yürütülmesinden ayrica bir arastirma komisyonun kurulmasindan sorumlu. Utrecht ve Rotterdam’da egitim gördü ve College (EUC)’de Sosyal ve Davranis Bilimleri bölüm baskaniligini yürütüyor. Semiha 2013 yilinda EUC’ye kurulus asamasinda katildi ve müfredatin olusturulmasi ve yürütülmesinden ayrica bir arastirma komisyonun kurulmasindan sorumlu.
prof2Profesor Semiha Denktas, ayni zamanda Erasmus Üniversitesi ‘nde Egitimin Uluslararasilastirilmasi Danisma Komitesi (ACEI) üyesi, Uluslararasi Sinifta Ögretim Çalisma Grubu üyesi ve Degisim ve Giden Hareketlilik Çalisma Grubu baskani. Semiha Denktas’in Yiginla bilimsel calismalari bulunmakta.
prof S. Denktas in ailesiProgramda en cok dikkat ceken olay da Profesor Denktas in ailesinin oldukca mutlu ve bir o kadar da stresli olduklari gozlendi.

Bilim adamlarinin, (saglik) uzmanlarinin, politikacilarin ve toplumun yer aldigi karmasik arastirma projelerini denetlemistir. Bu tür bilimsel projeler sadece güçlü liderlik vasiflari degil ayni zamanda bilimseli bilgileri kullanilabilinir (saglik ve politika) araçlara çevirme yetenegi de gerektirmektedir. Kendisi toplumdaki savunmasiz gruplara odakli olarak davranislarin neden ve nasil degistigini açiklayan çalismalar tasarlamistir. Bu çalismalarda çevresel, kisisel ve davranissal karakteristik özellikler davranis belirlemede ana faktörler olarak dikkate alinmistir. Bu teorilerin uygulamalari saglik ve egitim alanlarinda yapilmistir.

Kendisine neden EUC de calistigini sordgumuzda bize “Çok disiplinli ve çok kültürlü ortamlarda yeni bölüm kurmak ve öncü olmaktan büyük mutluluk duymaktayim. “dedi.

Psikolog Profesori olarak gorevini surdurecek olan Prof. Semiha Denktas Ogrencisi oldugu okulda ogretim gorevilisi olarak gorev yapmaninda kendisini extra mutlu ettiginin de altni cizdi.

Hollanda da Delft Universitesinde Mimar Profesor Sevilay Sariyildiz dan sonra ikinci hanim Profesorumuz olarak olan Semiha Denktas ta bu sekilde Hollanda tarihinde yerini aldi.

Bir cevap yazın