• Cum. Mar 29th, 2024

Seçimler sonunda en büyük parti iktidardaki VVD

ByHaber Merkezi

Mar 16, 2017

Seçimler sonunda en büyük parti iktidardaki VVD

Seçimin galibi Yeşil Sol, PvdA şokta

Yalçın Çakır Lahey

Hollanda’da parlamento için yapılan Türkiye dopingli seçimlerde başbakan Rutte’nin partisi 8 sandalye kaybetmesine ragmen kazandığı 33 sandalye ile en büyük parti oldu. seçimlerin galibi 4 milletvekilini 14’ya çıkartan Yeşil Sol,olurken en büyük kaybı 38 sandalyeden 9’a düşüp 29 milletvekilliği kaybeden PvdA yaşadı, Seçimlerde çok şey bekleyen milletvekili sayısını 15’den 20’ye çıkartmasına ragmen PVV Seçimlerde beklediği patlamayı yapamadı hayal kırıklığı yaşadı. Türklerin kurduğu DENK partisi katıldığı ilk seçimlerde 3 milletvekili çıkardı.

Seçimlere katılım son yılların en yükdek noktasına ulaştı. Bazı bölgelerde yoğun katılım nedeniyle ekstra oy pusulası dağıtıldı. Yeni oy kullanma alanları açıldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre VVD 33, PvdA 9, PVV 20, SP 14, CDA 19, D66 19, ChristenUnie 5, Yeşil Sol 14, SGP 3, Partij voor de Dieren 5, 50Plus 4, DENK 3, Forum voor Democratie 2, sandalye kazandı. 145 yıldır koalisyonla yönetilen ülkede sonuçlar bir kez daha koalisyon diyor.

Seçimlerde çeşitli partilerden aday olan 20 Türk kökenli adaydan 7’si meclise girdi Diğerlerinin durumu ise adlarına aldıkları tercihli oylar sayımı sonrası belli olacak.

Meclise girenler
DENK partisi Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk
Yeşil Sol Zihni Özdil, Nevin Özütok
VVD Dilan Yesilgöz-Zegerius
SP Saadet Karabulut, Cem Laçin
hollanda  secimlerinde oy-pusulasindan erdogan a oy ciktiDün akşam sosyal medya hesaplarında yayılan bu fotoğraf çok konuşuldu. Bir vatandaş Recep Tayyip Erdogan ın ismini oy pusulasına yazarak oyunu bu şekilde kullandı. Bu görüntü gece boyu sosyal medyanın en çok konuşulan olayı oldu

Bir cevap yazın