• Per. Nis 25th, 2024

Hollanda’da Seçim Yarisi Kizisti

ByHaber Merkezi

Şub 23, 2017

Hollanda’da Seçim Yarisi Kizisti

Hollanda’da 15 Mart’ta düzenlenecek seçimler öncesi açiklanan son ankete göre, Geert Wilders’in asiri sagci Özgürlük Partisi (PVV) ile mevcut Basbakan Mark Rutte’nin ‘Özgürlük ve Demokrasi Halk Partisi’ (VVD) kafa kafaya durumda.

Hollanda’da 15 Mart’ta düzenlenecek seçimler öncesi açiklanan son ankete göre, Geert Wilders’in asiri sagci Özgürlük Partisi (PVV) ile mevcut Basbakan Mark Rutte’nin ‘Özgürlük ve Demokrasi Halk Partisi’ (VVD) kafa kafaya durumda. Geçen ayki anketlerde açik ara önde görünen asiri sagci parti PVV, o zamandan bu yana belirgin düsüs yasadi ve böylece Basbakan’in liberal görüslü partisi yarisa ortak oldu.

Hollandali asiri sagci Özgürlük Partisi (PVV) Genel Baskani Geert Wilders, bugün yayinlanan ankete göre yarisi az farkla önde götürüyor. Hollandali arastirma kurulusu Peilingwijzer’in yayinladigi seçim anketi sonuçlarina göre, 150 sandalyeli mecliste Wilders’in partisi PVV’nin ortalama 26, ‘Özgürlük ve Demokrasi Halk Partisi’nin (VVD) 25, liberal parti D66 ile Hiristiyan Demokrat Partilerinin 17’ser ve Yesiller Partisi’nin ise 16 vekil çikartacagi tahmin ediliyor.

Asiri sagci parti düsüste

Analist Tom Louwerse yerel medyaya yaptigi açiklamada, Basbakan Rutte’ye destegin son dönemde sabit bir çizgide gittigini, ancak rakibi Wilders’in düsüste oldugunu, geçen ayki anketlerde 35 sandalye çikarabilecegi görünürken, son ankette 26’ya kadar geriledigini söyledi.

Liberal basbakan, Wilders’la koalisyon istemiyor

Anketlerdeki duruma göre, ne Basbakan Rutte’nin, ne de azinlik ve Islam karsiti çalismalariyla bilinen Wilders’in tek basina iktidar olma ihtimali bulunmuyor.

Basbakan Rutte, iktidarda kalmak adina asiri sagcilarla koalisyon kurmayacaklarini açiklamisti.

Bir cevap yazın