• Çar. Nis 17th, 2024

Geert Wilders Yine Haddini Asti Açiklamasi

ByHaber Merkezi

Şub 14, 2017

Geert Wilders Yine Haddini Asti Açiklamasi

Hollandali asiri irkçi Özgürlükler Partisi (PVV) Baskani Geert Wilders, 15 Mart’ta Hollanda’da yapilacak olan genel seçimlerde partisinin basari ile çikmasi halinde Kur’ân-i kerimi yasaklayacagini ve camileri kapatacagini belirterek, bunu seçim bildirgesine de yazdiklarini söyledi.

Hollanda NPO televizyonundan Rick Nieman’in açiklamalarda bulunan Geert Wilders, Islamciligin Nazi ideolojisinden daha tehlikeli oldugunu söyledi. Hitler’in ‘Kavgam’ kitabinin antisemitist nefretlerle dolu oldugu için yasaklandigini, Kur’an-i kerimin de Hitler’in kitabindan daha antisemitist görüslere yer verdigini hatta siddeti tahrik ettigini iddia etti.

“Kavgam yasaksa Kur’an da yasaklanmali. Bilimsel incelemelerin Kavgam kitabinin satisi nasil yasaksa, Kur’an da yasaklanmalidir” diyen Geert Wilders, “Bunu nasil yapacaksiniz?” sorusuna, “Evlerden toplamayacagiz. Piyasada satisini yasaklayacagiz. Yasagimiz sembolik olacak” diye cevap verdi.

2006 yilinda kurulan PVV’nin parti tüzügünde ilk maddenin “Hollanda’dan Islami temizlemek” oldugunu hatirlatan Geert Wilders yine parti tüzügünde; “Islam ülkelerinde mülteci kabul edilmemesi”, “Açik yerlerde basörtülü gezmenin yasak edilmesi” ve “Hollanda’nin AB’den çikarilmasi “gibi maddelerin oldugunu söyledi. Bu tüzükle Hollandalilarin kendisine oy vererek meclise girdigini söyleyen Geert Wilders, 15 Mart’ta yapilacak parlamento seçimlerinde oylarini artirarak Mecliste daha güçlü bir parti haline geleceklerini iddia etti. – FRANKFURT

Bir cevap yazın