• Cum. Nis 19th, 2024

Hollanda’da binlerce insan toplumdan izole yaşıyor

ByHaber Merkezi

Şub 12, 2017

Hollanda’da binlerce insan toplumdan izole yaşıyor

Belediye Sağlık Daireleri (GGD) ve Konut Kooperatifi Woonbron’un Rotterdam kentinde yaptığı araştırma neticesine göre, binlerce kişi kendilerini toplumdan izole ettiğini gösteriyor.

Hollanda’nın en büyük ruh sağlığı merkezlerinden biri olan Antes yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise, binlerce kişi evlerinde gaz, elektrik ve su olmadan yaşamlarını sürdürüyor. GGD ve Woonbron desteğiyle Antes tarafından 4 ay önce Rotterdam belediyesinde başlatılan araştırma sonuçları vahim durumu gözler önüne seriyor.

Araştırmanın detaylarında, ‘ciddi sorunlarla’ karşılaştıklarını belirten yetkililer, bazı ailelerin 5 yıldır elektrik, gaz ve su olmayan evlerde yaşadığını hatta, 8 çocuklu bir annenin iki odalı bir evde pis bir ortamda fare ve haşaratlarına arasında yaşadığı ifade ediliyor.

Genellikle uyuşturucu bağımlısı ve psikolojik sorunları olan insanlar olduğunu belirten Antes sözcüsü Koen Burgerhout, bu sorunun Hollanda’daki değişen Sağlık sistemi ile alakalı olduğunu belirtiyor. Burgerhoit, “Bazı sorunları bulunan kişiler, sorunlarını yine kendileri çözmek için yardım talep edebilirler. Ancak sorunlarını umursamayan veya sorunları olduğunun farkında olmayan insanlar olduğu gibi sorunları olduğunu söylemekten utanan, korkan insanlarda var.” Bunun için Ruh Sağlığı Bakımı (GGZ) görevlilerinin yeniden sahaya inerek bu insanlara gerekli desteği sağlamalıdır, dedi.

Bir cevap yazın