• Cts. Nis 20th, 2024

HOLLANDA CAN ERZİNCAN VAKFI YARDIM SERİSİNE DEVAM EDİYOR

ByHaber Merkezi

Şub 11, 2017

HOLLANDA CAN ERZİNCAN VAKFI YARDIM SERİSİNE DEVAM EDİYOR

Özcan Özbay

Hollanda da 2012 yılında kurulan Can Erzincan Vakfı Yardım çalışmaları serisine şimdi bir yenisini daha ekledi. Hollanda dan Erzincan ın Yalınca köyüne bir kütüphyane yapmak için kolları sıvadı.

2012 yılında sadece Hollanda da bulunan Erzincan lılar olarak biraraya gelmek amacıyla bir gece düzenlenmesi ile başlayan ve bu birlikteliğin vakıflaşmasına karar verilmesiyle oluşan Hollanda Can Erzincan Vakfı kurulduğu günden beri yaptığı yardımlarına bir yenisini daha ekleyerek Erzincan ın köylerinden Yalınca köyüne bir kütüphane yapma kararı aldı. Bu konuda çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Vakıf yönetimi ilk etapta Türkiye den temin ettiği 1500 civarında kitabı Yalınca köyü ilkokulunda kütüphane olarak ayrılan odaya yerleştirmeye başladı.
58679_142254472483181_1005673_nKonu ile ilgili olarak görüştüğümüz Hollanda Can Erzincan Vakfı Başkanı murat Kürt kendilerine olan güven için tüm yardım sever dostlarına teşekkür ederek “2012 yılında kendi aramızda biraraya gelerek yaptığımız bir konuşma sonrasında vakfımızı hayata geçirdik. Bu zamana kadar bir çok aktivitemiz oldu. Bunların başında ilk olarak her yıl ekonomik gücü olmayan 120 öğrenciye burs vermeye başladık. Verdiğimiz burslarımız meyvalarını toplamaya da başladık. ilk burs öğrencilerimizden olan Ülke Karademir i geçtiğimiz yıl Hollanda ya getirerek bize çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen dostlarımızla tanıştırdık. Bunun dışında köy okullarımıza çeşitli kıyafet ve kırtasiye yardımlarımız oldu ve devam etmekte.”dedi.
cev-kitaplik“Yardımseverlerden gelen talep üzerine her aileye bir öğrenci adı ile bir kampanya başlattık.”diyen Hollanda Can Erzincan Valfi Başkanı Murat kürt “Belirlediğimiz ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimizi Hollanda da durumu müsait olan ailelerle biraraya getirerek onların okul yaşamlarındaki masraflarını karşılamaya çalışıyoruz. Suan için 7 ailemiz Türkiye de 7 öğrencimizin bu ihtiyacına cevap vermiş durumda.”dedi.
cev-kitaplik1Son olarak ta Erzincan Yalınca köyü ilkokulundan gelen bir talebi değerlendirdiklerini vurgulayan Kürt “Köyün ilkokulunda kütüphane olmadığını eğer mümkünse bu konuda destek beklediklerini ileten kardeşlerimizin çağrısını bo sbırakmamak için hemen kolları sıvadık. Okul yönetiminle görüştük. Bize kullanmadıkları bir odayı kütüphane olarak yapabileceğimizi söylediler. Yaptığımız temaslarla Türkiye içinden 1500 civarında kitap toparlayıp okulumuza gönderdik, şimdi raflara yerletiriliyorlar.”dedi.
cev-kitaplik2Tüm bu çalışmalarda herkesin gönüllülük bazında çalıştığının altını çizen Murat Kürt “Biz ne siyasi nede tarikatsal bir kurum, oluşum değiliz. Tamamen yardım sever dostlarımızın destekleri ile birşeyler yapmaya çalışan bir vakıfız. Tek amacımız Türkiye nin aydınlık geleceğine katkı sağlamak. Bizler bu yardımsal çalışmalarımızı sürdürebiliyorsak bunu bizlere güvenen, yardımlarını esirgemeyen dostlarımızın sayesindedir.”dedi.

Kütüphane konusunda kitap yardımında bulunmak isteyen yada nakdi yardımda bulunmak isteyen yardımseverlerede seslenen Murat Kürt “Kütüphanemize kitap yardımında bulunmak isteyenler ya kendileri gidip direk teslim edebilirler, yada bizlere gönderirlerse kitaplar toplu şekilde kütüphanemize teslim edilir. Bunun dışında naktı yardım edecek dostlarımızda vakfımızın resmi banka hesabına yardımlarını ulaşabilirler. Vakfımızın Hollanda da her şehirde birer temsilcisi bulunmakta. Gönül isterki heryere aynı şekilde yardım ulaştırıp tüm ihtiyaç sahiplerine yetişebilelim. Ama malesef bu olmuyor. Ülkemiz mozaik olarak zengin bir ülke ve ben o ülkede herkesi birleştiren, paylaşımcıbır gençliğin olacağı bir ülke olmasını diliyor tüm yardım sever dostlarımıza sizin aracılığınızla da teşekkür ediyorum.”dedi.

Bir cevap yazın