• Sal. Nis 23rd, 2024

“KENDİMİ SİYASETE GİRMEK ZORUNDA HİSSETTİM”

ByHaber Merkezi

Şub 8, 2017

DENK PARTİSİ 15. SIRA ADAYI YUNUS KAYIŞ “KENDİMİ SİYASETE GİRMEK ZORUNDA HİSSETTİM”

Özcan Özbay

Hollanda da 15 Martta yapılacak olan genel seçimler için partiler yoğun bir çalışma temposuna başladılar. Türk asıllı Tunahan Kuzu ve Selcuk Öztürk ün kurduğu DENK Partiside bu yoğun çalışma içerisinde. Partiler seçime hangi adaylarla gireceklerini listelerini hazırlayarak kamuoyuna duyurdular.

Denk partisinden 15. sıradan seçimlere girecek olan Yunus Kayış önceki akşam İSKENDER restorantta basın mensupları ile biraraya gelerek hem neden siyasete girdiğini hemde neler yapılması gerektiğini anlatıp fikir alışverişinde bulundu.

WİLDERS KRALDAN ÇOK KRALCIyunus kayis

36 yasında evli ve 2 çocuk babası olan işadamı Yunus Kayış başta Hollanda olmak üzere Avrupa da yaşanan olaylar nedeniyle kendisini siyasete girmek zorunda hissettiğini belirterek “Bu yaşıma kadar hep siyasetten uzak durmaya çalıştım. 16 yaşımdan beri ticaretle uğraşıyorum. Ama şu son yıllarda başta doğup büyüdüğüm Hollanda olmak üzere tüm Avrupa da bana yanlış gelen birçok olay gelişti. Refah ülkesi Hollanda artık kemer sıkan, yaşam şartları her geçen gün daha zorlaşan bir ülke haline geldi. Bununda yanlış siyasetten kaynaklandığını düşündüm. 2 yıldır Denk partisini ve arkadaşları takip ediyordum. Partiyi kendime yakın bularak aday olmak istediğimi kendilerine bildirdim. Kabul edildi ve 15. sıradan aday gösterildim.”dedi.

Ülke siyasetindeonceki siyasileri eleştiren, yanlış politikaları nedeniyle ülkeyi bu hale getirdiklerine vurgu yapan Kayış “Ülkede Wilders faciası giderek büyüyor. Kendiside yabancı kökenli olmasına rağmen ülkedeki yabancıları dışlayan bir politika yaparak bana göre Kraldan çok Kralcı olan Wilders ve diğer siyasiler ülkenin bu duruma gelmesinde büyük rol oynadılar.”dedi.

ELİMDE SİHİRLİ DEYNEK YOK
yunus kayis toplantiYaptığı basın toplantısında neden yalnız olduğunun altını çizen Yunus Kayış “Partim de çalışmalarını sürdürüyor. Ben daha önce hiç bir siyasi tecrübem olmadığı için siz değerli basın mensupları ile bir araya gelerek hem tanışmak hemde sizlerin tecrübelerinizi dinleyerek yapmayı düşündüğüm şeylerle onları pekiştirmek istedim. 15 Mart bu ülkede yaşayan yabancılar için çok önemli. Seçim demek mevcut seçilmişlerin yanlışlarını gördükten sonra daha iyileri varsa onları göreve getirmek demek. Bende bu amaçla bu yola çıktım. Elimde sihirli bir deynek yok. Seçilirsem herşey güllük gülistanlı olur demiyorum. Ama bu ülkede yaşayan biri olarak gördüğüm, çektiğim sıkıntıların giderilmesi için yapılması gerekenlere katlki sağlayacağımı umuyorum.”dedi.

Bu seçimde de tercihli oyların büyük rol oynayacağına vurgu yapan yunus Kayış ” Yeni parti olduğumuzdan direk seçilebilmek için 65 bin oya ihtiyaç var. Ama 15 bin ve üzeri tercihli oylarda da seçilme şansı çok. Üst sırada olupta sizden daha az oy alan birinin önüne geçerek tercihli oylarla seçilebiliyorsunuz. Büyüzden halkımız sandığa gittiklerinde bunu da unutmamalılar. Hatta seçimlerde bir önemli unsur da her seçmenin 2 vekalet oyu kullanmaya hakkı olacak. bu demek oluyorki, komşunuzda, aileniz içinde hastalık yada başka bir nedenle seçimde oy kullanmaya gidemeyeceklerin oylarınıda kullanabilirsiniz. Unutmayın, kullanmadığınız her oy bir önceki siyasi hatanın yeniden yaşanmasına neden olacaktır.”dedi.
yunus kayis toplanti tekHollanda da faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütü temsilcilerininde izlediği basın toplantısında STK temsilcileri Yunus Kayış a desteklerini açıkladılar.

Soru cevap kısmında sorularıda cevaplayan Denk Partisi 15. sıra adayı Yunus Kayış tüm davetlilere ve basın mensuplarına teşekkür ederek, desteklerinin seçimde de kendisinden yana olması dileğinde bulundu.

Bir cevap yazın