• Cum. Mar 29th, 2024

BiR YANDA iSLAMAFOBi SOYLENTiLERi BiR YANDA ANLAMLI BiR EYLEM

ByHaber Merkezi

Şub 5, 2017

BIR YANDA ISLAMAFOBI SOYLENTILERI BIR YANDA ANLAMLI BIR EYLEM

Özcan Özbay

Avrupa basta olmak uzere tum Dunya da islamafobi diye yirtinan islam dusmanlarina karsilik onceki gun Cuma namazi sirasinda Rotterdam da herkesin ornek almasi gereken bir olay gerceklesti.

Rotterdam da bulunan Esselam Camiinde icerde Cuma namazi kilinirken disarida toplanan bir grup duyarli Hollandali cami cevresini saran kocaman bir halka olusturarak iceride namaz kilanlari koruma altina aldilar.

Hiristiyan Birlik Partisi CU tarafindan ortaya koyulan “Camiyi ve Namaz kilanlari koruyalim” fikrini dogru bulup destekleyenlerden olusan grup, gectigimiz hafta Canada da yasanan cami saldirisina misilleme olarak Esselam camiinde Cuma namazi sirasinda namaz kilanlara ve camiye olasi bir saldiri olmamasi icin camii cevresinde el ele tutusarak camiyi saran kocaman bir halka olusturdular.
yunus kayisOlusturulan kocaman halka icerisinde Yahudi ve Hristiyan din adamlarininda olmasi olayi dahada duyarli kilarken cami cevresindeki insanlar ve namaz kilanlar durum karsisinda duygulu anlar yasadilar.

Konu ile ilgili olarak goruslerini aldigimiz Denk Partisi milletvekili adayi Yunus Kayis “Hollanda da boyle bir duyarlilik hepimizi duygulandirdi. Dunya islamafobi diye yerinde duramazken, icinde Yahudi ve Hristiyan din adamlarininda bulundugu Hollanda da yasayan Hollandalilar basta olmak uzere bu eyleme destek veren herkesi yurekten kucakliyorum. Sagduyu her kotuluk karsisinda her zaman mutlaka galip gelecektir.”dedi.

Bir cevap yazın