• Çar. Nis 24th, 2024

“HERŞEYİ BİLİYORUZ AMA ÇOĞU HEP YARIM YAMALAK”

ByHaber Merkezi

Oca 30, 2017

RIZA DENIZ DEN DINI EGITIM CD SI “HERSEYI BILIYORUZ AMA ÇOGU HEP YARIM YAMALAK”

Hollanda da uzun yillardir Dini konular üzerine egitim ve arastirma çalismalarinda bulunan Riza Deniz tüm bu çalismalarini bir Sohbet CD sinde toplama karari aldi.

Dini konularda insanlarimizin çok sey bildiklerini sandigini ama maleseftirki bu bilgilerinin eksikoldugu vurgulayan arastirmaci Riza Deniz “Neden bu CD yi çikarma geregi duydugumuzu kisaca anlatayim, Hepimiz neredeyse ayni seyleri biliyor fakat tam olarak idrak edemiyoruz. Örnek olarak hepimiz Namaz kiliyoruz, ama bunu dahi tam olarak yapamiyoruz. Oku emri ile baslayan kitabimiz olmasina ragmen yinede okuma konusunda bile Avrupa nin çok gerisindeyiz. Çünki verilen egitim Klasik ve yetersiz. Bizde bunlari göz önüne alarak herseye en basindan baslayip Ikra yani Oku emrini ilk olarak Çevsenül Kebir de yazan Yaradanimizin isimleri ile anlamaya ve anlatmaya karar verdik. Bu CD yide bu dogrultuda hazirlama karari aldik.”dedi.
20160315_214230Cd nin tamamlanmasindan sonra insanlarin bir çok konuda yanlis bilgilerini düzeltecegine inandiklarininda altini çizen Deniz “Bakin simdi kime sorsak Çevsenül Kebir i bilir ve bir seyler anlatir, ama hepsi yetersiz ve eksiz cevaplar olur. Bilindigi gibi Çevsenül kebir Allahi en iyi Kurani bir metodla sevdirmenin en kisa yoludur. Allah i tanimak, tanitmak ve tanittirmak içinde bunu dogru ve iyi bir skeilde anlatma ile yola çikiyoruz. 201 yilinda bu çalismaalrimizi tamamlayip vatandasimiza sunmak için yogun bir sekilde çalsiisyoruz.”dedi.

Medya da da Dinimizin anlatilmadigini bununda bilgi eksilikliginde büyük rol oynadigina vurgu yapan Riza Deniz ” Medya alaninda malesef islamiyeti, dini, ilmi insanlara anlatamiyor, akli, nakli, kalbi, ruhi, vicdani ve latifelerini maddi ve manevi izahlarla her hafta Persembe gunleri saat 18.00 de Deniz Radyo Televizyon da isleyip halkimizi bilgilendirmeye calisiyoruz. Oku, Namaz kil gibi. Ama sunlari acaba soruyormuyuz kendimize neden Namaz kiliyoruz? Kullarini çok sever yüce yaradan Seytan i niye yaratti, Cennet varmi? gidip te gelen olmusmu? Cehennemi neden yaratti? Nereden geldik? Nereye gidecegiz? Sorularini bu CD de cevaplandirmaya çalisacagiz. Dünya hayatinda Saadetin formülünü, Ebedi hayati kazanmanin yollarini paylasacagiz. Aile ve sahsi hayatin hatta toplumsal kurallarini Kurani Kerim ve Hadislerin tefsirli sohbetlerini Avrupa ve Dünyanin ilk Internet TV lerinden biri olan Deniz Radyo Televizyon da her hafta Halkimiz ile canli programlar yaparak bu bilgi kirliginin önüne geçmeye çalisiyoruz. Bizlere ulasmak isteyen dostlarimizin www.radyodeniz.com adresindeki ulasim bölümünden direkt olarak ulasabileceklerinide buradan sizler araciligi ile söylemek istiyorum.”dedi.

Bir cevap yazın