• Cum. Nis 19th, 2024

Hollanda’da Alkol Kullanan Suçlulara Yeni Ceza: Alkol Kelpçesi

ByHaber Merkezi

Oca 20, 2017

Hollanda’da Alkol Kullanan Suçlulara Yeni Ceza: Alkol Kelpçesi

Hollanda’da alkol nedeniyle suça karismis kisiler için alkol kelepçesi uygulamasi baslatildi. Uygulamayla kelepçe, takilan kisinin alkol kullanip kullanmadigi ortaya çikacak.

Hollanda, alkole bagli suça karismis kisilere “alkol kelepçesi” takacak. Uygulama ile kelepçe takilan kisinin alkol kullanip kullanmadigi, vücuttaki ter sayesinden kolayca ögrenilebilecek.

ALKOL SEVIYESI ÖLÇÜLECEK

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanligi tarafindan gündeme getirilen proje, Pazartesi günü deneme olarak hayata geçirildi. Rotterdam ve Dogu Hollanda’daki 100 denege alkol kelepçesi takildi. Ayak bilegine takilan kelepçe sayesinde, idrar tahliline gerek kalmadan suçlunun vücudundaki alkol seviyesi ölçülebilecek.

ALKOLÜN KÖTÜYE KULLANIMI 3 MILYAR EURO’YA MAL OLUYOR

Sonuçlar ise denetim merkezine iletilecek. Bassavci Kitty Nooy, siddet suçlarina dayali birçok sabika dosyasinda alkol kullaniminin ön plana çiktigini belirterek, trafik kazalarina da büyük ölçüde alkolün rol oynadigini ifade etti. Güvenlik ve Adalet Bakanligi verilerine göre, alkolün kötüye kullanimi Hollanda’ya yillik 3 milyar euroya maloluyor.

ABD ve INGILTERE’DE BASARILI OLDU

Hollanda’da yilda 500 civarinda kisi alkol yasagi cezasi aliyor. Bassavci Nooy, alkol kelepçesi uygulamasinin deneme safhasinda oldugunu söyleyerek, yaygin kullanima uygun olup olmadigini inceleyeceklerini belirtti. Hollanda hükümeti, ABD ve Ingiltere’de uygulanan alkol kelepçesinin basarili oldugunu, Ingiltere’de kelepçenin alkol kullanimini önleme oranini yüzde 90’a tasidigini açikladi.

Bir cevap yazın