• Sal. Nis 23rd, 2024

Irkçı Lider Wilders, Nefret Söyleminden Suçlu Bulundu

ByHaber Merkezi

Ara 9, 2016

Irkçı Lider Wilders, Nefret Söyleminden Suçlu Bulundu

Hollanda mahkemesi, ırkçı Özgürlük Partisi lideri Wilders’i nefret söylemleri nedeniyle suçlu buldu, Wilders’e ayrıca ceza verilmedi. Wilders’in karara ilk tepkisi ‘delilik’ oldu.

Hollanda’da bir mahkeme, ırkçı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’i nefret söylemleri nedeniyle suçlu buldu.

Yargıç Hendrik Steenhuis başkanlığındaki mahkemeden yapılan açıklamada, Wilders’in nefret söylemleri nedeniyle suçlu bulunmasının, demokratik olarak seçilen bir milletvekili için yeterli bir ceza olduğu ve Wilders’e ayrıca ceza verilmeyeceği belirtildi.

WILDERS: SUÇLU BULUNMUŞ OLMAM DELİLİK

Duruşmaya katılmayan Geert Wilders suçlu bulunmuş olmasını “delilik” diye niteleyerek, hakkında karar veren hâkimlere “kindar” dedi. Tweet atan Wilders, “PVV’ye kin tutan üç hâkim, Faslıları ırk ilân edip beni ve Hollanda halkının yarısını mahkûm etti. Delilik” diye yazdı. Ne kendisinin ne de kendisine oy verenlerin ırkçı olduğunu savundu. Geert Wilders kararı temyize götürecek.

KARAR ÖNCESİ MEYDAN OKUMUŞTU

Irkçı Wilders ise karar öncesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, karar ne olursa olsun gerçekleri konuşmaya devam edeceğini ifade ederek, hiçbir hakim, siyasetçi veya teröristin kendisini durduramayacağını söyledi.

NE DEMİŞTİ?

Amsterdam’da görülen davada mahkeme, Wilders’in 2014’te yaptığı konuşma sırasında sarf ettiği, “Bu şehirde ve Hollanda’da çok mu, az mı Faslı istiyorsunuz?” sözleri nedeniyle “ayrımcılık ve hakaret” suçu işlediğine hükmetti. Geert Wilders’ın düşünce özgürlüğünün sınırlarını ihlâl ettiğini açıkladı.

Bir cevap yazın