• Per. Mar 28th, 2024

Alkol Bağımlılığı Olan Adam Ötenazi Yaptı

ByHaber Merkezi

Ara 1, 2016

Hollanda’da yaşayan Mark Langedijk, alkol bağımlılığı nedeniyle ötenazi yaptı

Alkol Bağımlılığı Olan Adam Ötenazi Yaptı

Ötenazi günümüzün en çok tartışılan konularından birisi. Bazı Batı Avrupa ülkeleri katlanılamaz acılar çeken hastalara ötenazi hakkı tanırken, dünyanın bir çok ülkesinde ötenazi kabul edilmiyor.

ÖTENAZİ NEDENİ: ALKOLİZM

Katlanılamaz acılar çeken ve düzelme umudu bulunmayan hastalara ötenazi hakkını tanıyan ülkelerden birisi de Hollanda. Ancak Hollanda’da bu kez tartışılan ötenazi vakası diğerlerinden biraz farklı.

Mark Langedijk, geçtiğimiz yazın başında ötenazi hakkını kullanarak hayata gözlerini yumdu. Langedijk’in ötenaziyi tercih etme nedeni ise, yıllardır pençesinden kurtulamadığı alkolizm.

Kardeşi, Langedijk’in 8 yıl süren tedavi ve rehabilitasyona rağmen iyileşmediği ve bu nedenle ötenaziyi tercih ettiğini anlatıyor. Ailesinin ise son ana kadar umutla beklediğini belirtiyor.

5500 KİŞİ ÖTENAZİ YAPTI

Hollanda’da Ötenazi Destek ve Danışma Birimi tarafından düzenlenen ötenazi uygulamaları çerçevesinde geçtiğimiz yıl içlerinde cinsel tacize uğradıktan sonra kronik depresyon yaşayan bir kişinin de olduğu 5500 kişi hayata veda etti.

Ötenazinin alkolizm ve depresyon gibi problemlere çözüm olarak kullanılması birçok ülkede tartışma yaratıyor ve birçok kişi bunun intihardan farksız olduğunu savunuyor.

Bir cevap yazın