• Per. Mar 28th, 2024

Hollanda’da ‘Teröre Lanet Demokrasiye Davet’ Gösterisi

ByHaber Merkezi

Kas 21, 2016

Hollanda’da ‘Teröre Lanet Demokrasiye Davet’ Gösterisi

Hollanda’daki Türkler, Rotterdam’da terörü lanetlemek ve demokrasiyi desteklemek için bir gösteri düzenledi.

Türk toplumunun yogun oldugu bölgesinde bulunan Afrikaanderplein Meydani’nda, “Teröre Lanet, Demokrasiye Davet” adi altinda gerçeklestirilen gösteriye yagmur ve firtinaya ragmen çok sayida kisi katildi.

Istiklal Marsi’nin ve Hollanda milli marsinin okundugu gösteride, Türk ve Hollanda bayraklarinin yani sira üzerinde “Terör insanlik suçudur”, “PKK=DEAS=YGP=PYD=FETÖ” ve “Avrupa’da teröre destek vermeyi birakin” yazili dövizler tasindi.

“Kabul etmesen de PKK bir terör örgütü ve terör örgütü olarak kalacak” yazan büyük bir pankart tasiyan katilimcilar, terör örgütlerinin lanetlendigi sloganlar atti. Gösteriye, Avrupali Türk Demokratlar Birligi (UETD) basta olmak üzere çok sayida sivil toplum kurulusu destek verdi.
hollanda-da-terore-lanet“AB’nin ve Hollanda’nin söylecek sözü kalmaz”

Gösteride okunan basin bildirisinde, kendi olusturdugu terör örgütü listesine kendisi riayet etmeyen AB’nin ve Hollanda devletinin, kimseye söyleyecek sözü kalmayacagina vurgu yapilarak, “Türkiye’de, Fransa’da, Belçika’da ve dünyanin daha bir çok yerinde terör örgütlerinin yol açtiklari vahset ortadayken, Türkiye, Suriye ve Irak gibi ülkeler adeta terör örgütlerinin isgaline ugramisken, Avrupa’da böyle duyarsiz bir anlayisin kök salmasi asla kabul edilemez.” ifadeleri kullanildi.

Hayatini ve gelecegini bu cografyayla bütünlestirmis bireyler olarak, böyle bir felakete duyarsiz kalamayacaklari belirtilen bildiride, “Bizler, büyük Avrupa ailesinin mensuplari olarak, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, hukuka, adalete, evrensel insani degerlere bagliligimizi vurgulamak için buradayiz.” denildi.

Bir cevap yazın