• Cum. Nis 19th, 2024

Rotterdam Klasik Türk Sanat Müziği Korosu 15 Yılını Kutladı

ByHaber Merkezi

Kas 14, 2016

Rotterdam Klasik Türk Sanat Müziği Korosu 15 Yılını Kutladı

Özcan Özbay

Rotterdam da Türklerin sosyal yaşam içindeki etkinlikleri durmaksızın devam ediyor. 15 yıl önce Rotterdam da birkaç hanımın kendi aralarında bir araya gelerek şarkılar söylemek için oluşturdukları Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu önceki akşam Muhteşem bir Konser ile 15. yılını kutladı.
hunkar ilik ve ebru surucuGazeteci Ömer Hünkar Ilık ve Koronun eski solistlerinden Ebru Sürücü`nün sunuculuğunu yaptığı, Rotterdam Başkonsolosu Sadın Ayyıldız, Hotiad Başkanı Hikmet Gürcüoğlu ve Hotiad Üyeleri nin de aralarında olduğu seçkin davetliler önünde başlayan Konser iki bölüm olarak devam etti. Her yıl konserlerinde bir temayı ele alan ve bir Türk Klasik Müziğinden bir makamı öne çıkaran koro bu yıl iki bölümlük konserinin ilk bölümünde Kürdilihicazkâr makamından eserler sundular.

Son üç yıldır Koronun Şefliğini üstlenen Meriç Artaç `in şefliğinde başlayan ikinci Bölüm de de müzik severler birbirinden güzel istanbul şarkılarıyla geceye devam ettiler.

Programın kapanış bölümünde Koronun açılışından bu güne kadar farklı zamanlarda yer almış olan müzik severleride sahneye davet eden sunucular son iki şarkıyı önceki koristlerinde katılımıyla tüm salon birlikte söylediler.
gurcuoglu cicekşarkılardan sonrada programın gerçekleşmesine sponsorluk yapan Koç Sucukları ve Hotiad Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Gürcüoğlu`na katkılarından ötürü çiçek takdim edildi. Gürcüoğlu yaptığı kısa konuşmasında kendisine verilen çiçeğe teşekkür ederek asıl çiçeğin sahnedeki ekibe verilmesi gerektiğini, çünki Türk Sanat Müziğini yurt dışında da olsa sahiplenerek başarılı bir şekilde yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.
baskonsolos cicekDaha sonra katılımından dolayı kendisine çiçek verilmek için sahneye davet edilen Rotterdam Başkonsolosu Sadın Ayyıldız da süpriz yaparak elinde çiçekle sahneye çıkıp Koro şefi Meriç Artaç a çiçek taktım ederek kutladı.

Müzik severlerin unutamayacakları gecelerden biri olarak tarihteki yerini alacak olan gecenin sonunda mikrofonlarımıza konuşan Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu Başkanı Erhan Günbulut 2001 yılında başlayan bu koro çalışmasında 15 yılda çok yol alındığının altını çizerek “ilk başlarda bir kaç hanımın şarkı söylemek için olsütürdüğü bu koro şimdi 30 dan fazla koristin yer aldığı, bünyesinde bir çok müzisyen barındıran bir kurum oldu. Ciddiyeti hiç bırakmayarak her hafta pazar günleri bir araya gelip yaklaşık 4 saat çalışıyoruz. Her yıl bu şekilde büyük bir konser ile sezon finali yapıyoruz.”dedi.
erhan gunbulutBu çalışmaları içerisinde geçtiğimiz yıl Türkiye de yapılan Korolar Festivaline katıldıklarınıda belirten Günbulut “Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu bu geçen yıllarda istikrarlı çalışması ile taktir gördü ve Hollanda’da başarılı konserler verdi. Bu yıl ilk defa Hollanda dışında, Samsun da düzenlenen Korolar Festivalinde Hollandayı temsil ettik. Önümüzdeki Nisan ayında ise Belçika da bir etkinliğe davet edildi. Gelecek yıllarda koronun uluslararası sahnelerde kendisine daha çok podyum bulacağına inanıyoruz.”dedi.
hikmet gurcuoglu470Konserin gerçekleşmesinde katkısı büyük olan ana sponsor Koç Sucukları yönetim kurulu başkanı Hikmet Gürcüoğlu da mikrofonlarımıza yaptığı konuşmasında harika bir konser izlemenin huzuru ve mutluluğunu yaşadığının altını çizerek “Türk müziğinin seviyesi yüksek, çok güzel bir kısmı olan Türk Sanat Müziğini Hollanda da en iyi şekilde yaşatmaya çalışan bu ekibi ve tüm çalışmalarını her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Türk sanat Müziğini gelecek nesillere aktarmak için verdikleri çabayı alkışlıyorum.”dedi.

Bir cevap yazın