• Sal. Mar 19th, 2024

Kati Piri: Türkiye 20 yıl geriye götürülmek isteniyor

ByHaber Merkezi

Kas 1, 2016

Kati Piri: Türkiye 20 yıl geriye götürülmek isteniyor

Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyonda tepki gösteren Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, “Ülke neden 20 yıl geriye götürülmek isteniyor, anlamıyorum” diye konuştu.
BBC Türkçe’de yer alan habere göre Türkiye’deki gelişmelerin Brüksel’de büyük kaygı uyandırdığını kaydeden Piri, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana hükümetin muhalif siyasi gruplara ve medyaya ‘sıfır tolerans’ gösterdiğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasını ve 15 medya kuruluşunun kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılmasını hatırlatan Piri, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonla ilgili “İşler kötüydü, daha da kötüye gidiyor. Ülke neden 20 yıl geriye götürülmek isteniyor, anlamıyorum” diye konuştu.
Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’de demokrasi yanlıları için güçlü bir konumda yer alması gerektiğini belirten Piri, “Brüksel’de endişeler çok yüksek çünkü Türkiye’de kuvvetler ayrılığı kalmadı. Türkiye, otoriter devlet olmaya giderek yaklaşıyor” dedi.
İstanbul Başsavcılığının ‘üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlaması üzerine gazete yönetici ve yazarlarından 15 isim gözaltına alınmıştı.
Piri, nisan ayında AP’nin Türkiye hakkında yayımladığı ‘en sert’ ilerleme raporunun yazarı olarak biliniyor.

tr724

Bir cevap yazın