• Cum. Nis 19th, 2024

Hollanda’da Sürtükler Listesi

ByHaber Merkezi

Eyl 25, 2016

Hollanda’da ‘Bu Kadar da Olmaz’ Dedirten Saka: Sürtükler Listesi

Hollanda’nin Groningen Üniversitesi’nde okuyan 22 kiz ögrenci, ögrenci derneginin yaptigi bir saka nedeniyle cinsel tacize ugradi.

Vindicat adli ögrenci dernegi üyelerinin, ‘saka’ amaciyla hazirladigi ‘Sürtükler listesi’, 22 kiz ögrencinin zor günler yasamasina neden oldu.

INTERNET SAYFASINDA YAYINLANDI

Her yil farkli sakalarla gündeme gelen ögrenci dernegi üyeleri, bu kez kiz ögrencilerin fotograflari, cep telefonu numaralari ve ‘yatakta ne kadar iyi olduklarini gösteren’ puan çizelgesinin yer aldigi bir liste hazirladi. Liste, internet üzerinden Groningen kentinin blog sayfasinda yayimlandi. Listenin yayinlanmasindan sonra kiz ögrencilere çok sayida taciz telefonu gelmeye basladi.

DERNEK ÖZÜR DILEDI

Fotograflarinin da internet üzerinden yayinlanmasi nedeniyle telefon disinda da tacizler devam etti. Psikolojilerinin bozuldugunu söyleyen kiz ögrenciler, telefon numaralarini iptal etmek zorunda kaldi. Ögrenci dernegi yönetimi, böyle bir sakanin kabul edilemez oldugunu belirterek kiz ögrencilerle ailelerinden özür diledi. Dernek, sorumlularin ortaya çikarilacagi sözünü verdi.

SORUSTURMA BASLATILDI

Listeyi hazirlayanlardan 13 kisinin kimliginin belirlendigi belirtildi. Bu isimlerin polise bildirilmesi bekleniyor. Groningen Üniversitesi de konuyla ilgili sorusturma baslati. Rektör Stijn Derksen, kiz ögrencilere yönelik bu haraketin saka sinirini astigini söyledi. Rektör, ‘sakanin’ Hollanda toplumunun degerleri ve kadina bakisi konusundaki normlarla çelistigini vurguladi.

Kaynak: Hürriyet

Bir cevap yazın