• Cum. Mar 29th, 2024

Yüksek tansiyon hastalarına kişiye özel tedavi uygulanmalı

ByHaber Merkezi

Eyl 21, 2016

Yüksek tansiyon hastalarına kişiye özel tedavi uygulanmalı

Hem düşük hem yüksek tansiyonun sağlık için zararlı olduğunu söyleyen araştırmacılar, ‘Hipertansiyon’un kronik bir hastalık olduğunu ve hastanın yaşam boyu kişiye özel tedavi şeklinin uygulanması gerektiği belirtildi.

Uluslararası araştırmacıların hasta ve sağlıklı kişilerden oluşan 347 bin kişiyle yaptıkları araştırmadan elde edilen bilgilere göre, tüm dünyada ciddi olarak toplum ve insan sağlığını tehdit eden yüksek tansiyonu (Hipertansiyon) etkileyen 31 yeni genetik faktör olduğunu keşfettiler.

Amerika’nın Nature Genetics dergisinde yayınlanan bir makalede, günümüzde her yüksek tansiyon hastasına aynı tedavinin uygulandığını ancak, her hastaya uygun ve özel bir tedavi uygulanması gerektiğinin altı çiziliyor.

De Telegraaf gazetesine konuşan Utrecht Kardiyovasküler ve Genetik Profesörü Asselbergs, ‘yüksek tansiyon bir müddet ilaç almakla tedavi edilen bir hastalık olmadığının keşfedilmesi çok önemlidir’ dedi.

Yüksek tansiyon belirtileri nelerdir?

Yüksek tansiyonun en sık rastlanan belirtileri; baş dönmesi, bas ağrısı, kalp ağrısı, kulak çınlaması, nefes darlığı, çift veya bulanık görme, burun kanamaları ve düzensiz kalp atışları.

Yüksek tansiyonun başlıca sebepleri;

Genetik
Aşırı kilo alımı
Stres
Sigara
Aşırı tuz alımı
Yüksek tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekenler;

Belirli aralıklarla tansiyon ölçmelidir
Doktorun verdiği ilaçları talimatlara uyarak dümenli ve devamlı kullanmak
Tansiyon kontrollerini ihmal etmemeli
Önerilen beslenme programına uyulmalı
Nur Cihan

Bir cevap yazın