• Cum. Nis 19th, 2024

Rutte: Hollanda ekonomisi iyi yönde

ByHaber Merkezi

Eyl 21, 2016

Rutte: Hollanda ekonomisi iyi yönde

Hollanda’da Yeni Yasama Yılı Kur’an Tilavetiyle başladı

Hollanda’da yeni yasama yılı, Lahey’deki Büyük Kilise’de (Grote Kerk) düzenlenen törenle başladı. Törene Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Bakan Jetta Klijnsma, kabine üyeleri, milletvekilleri, siyasi parti başkanları ve üst düzey memurlar katıldı.

Açılışta Müslümanlar adına Den Haag El İslam Camii İmamı Rahmani Muhammed Kuran-ı Kerim okudu. Törende farklı dinlerin temsilcileri, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bu yıl 17.sı düzenlenen yeni yasama yılı açılışı “Barış ve birlikte yaşama” temasıyla yapıldı. Müslüman, Hıristiyan, Yahudi, Budist, Hümanist ve Bahaî dini temsilcileri paylaşmanın öneminden bahsetti. Çocuk korosunun seslendirdiği parçaların ardından, Hollanda Milli Marşı’nın okunması ile program sona erdi.

Program sonunda Hollanda Başbakan Mark Rutte Yeni Yasama Yılı’nın açıldığı Grote Kerk (Büyük Kilise) önünde 2017 beklentiler ve mülteciler konusunda sorularımızı cevapladı. Başbakan Rutte 2016 yılını zor bir dönem olarak hep birlikte geçirdiklerini söyledi.

HOLLANDA EKONOMİSİ İYİ YÖNDE

Başbakan Mark Rutte şunlara değindi. ” Malumunuz hep birlikte zor bir dönemden geçtik. Hollanda ekonomisi kötüye gidiyordu. Mülteci akını ile karşı karşıya kaldık. Bunların ülkemizde barındırılması gerekiyordu. Geriye baktığımızda onların bu sorununu bir nebze olsun giderdik. Önümüzdeki (2017) yılına baktığımızda yeni iş imkânların açıldığını, ev fiyatlarında yükselişin olduğunu gözlemliyoruz. İnsanlar, önümüzdeki dönemlerde Hollanda ekonomisinin daha iyi bir yöne doğru ilerlediğini kendileri de hissetmeye başlayacaklar. Çünkü birçok kişi, Hollanda ekonomisinin daha iyi bir yöne gittiğinin farkında olduğunu, ancak kendilerinin bunu henüz hissetmediklerini belirtiyorlar.

MÜLTECİLERDE AZALMA

Başbakan mark Rutte Hollanda’ya yeni gelen mülteci konusunda ciddi azalma olduğunu söyledi. Rutte ” Mülteci konusuna gelince şuanda, mülteci sayısında azalma yaşanıyor. Birçok sığınmacı bölgelerdeki kamplara yerleştirildi, bunların yanı sıra Hollanda’daki entegrasyonun başarıya ulaşması için daha çok çalışmamız gerekmektedir.”

Bir cevap yazın