• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda’da 2 milyon hanenin enerji verileri çalindi

ByHaber Merkezi

Eyl 14, 2016

Hollanda’da 2 milyon hanenin enerji verileri çalindi

Elektrik ve gaz operatörleri ve enerji tedarikçileri tarafindan yapilan açiklamada, Hollanda’da 2 milyon hanenin verilerinin bir enerji sirketinin eski çalisani tarafindan çalinmis olabilecegi belirtildi.

Yapilan açiklamada, enerji tüketicilerinin sözlesmelerinin ayrintilar, yillik enerji tüketimi bilgileri ve sözlesme bitis tarihi gibi bilgilerin bulundugu çalindigi açiklandi. Ayrica, tüketicilerin isim ve açik adreslerinin kayitli bulundugu bilgilerinde çalindigi belirtildi. Konuya iliskin açiklama yapan Netbeheer Nederland sözcüsü Martijn Boelhouwer, tüketicilerin ‘e- mail adreslerinin ve sifrelerinin’ güvende oldugunu söyledi.

Netbeheer Nederland tarafindan yapilan açiklamada, tüketicilerin kimlik bilgilerinin saklandigi veri merkeziden çalindigi açiklandi. Yetkililer, adresleri çalinan tüketicilere mektup araciligiyla sahte ürün veya hizmetlerin sunulabilecegi uyarisinda bulunuldu.

Netbeheer Nederland, verilerin sizmasinda hangi enerji sirketinin sorumlu oldugu konusunda henüz bir bilgi vermedi. Yetkililer, 2 milyon tüketicinin verilerini çalan eski görevli hakkinda dava açmaya hazirlaniyor.

Bir cevap yazın