• Cum. Mar 29th, 2024

“DiLiNiZE SAHiP CIKARSANIZ NESLiNiZE SAHiP CIKARSINIZ”

ByHaber Merkezi

Eyl 10, 2016

“DiLiNiZE SAHiP CIKARSANIZ NESLiNiZE SAHiP CIKARSINIZ”

 


Özcan Özbay

TOVER Baskani Durmus Dogan ‘Kara Leke’ isimli Kitabinin tanitim kokteyli Hollanda da bir cok renkli simayi bri araya getirdi.

is hayatindan, siyasilere, yazarlara, STK temsilcilerine ve medyaya kadar herkesin hazir bulundugu moderatorlugunu Yavuz Nufel in yaptigi tanitim kokteyline katilanlar Dogan i tebrik ederken yardim amacli yayimlanan kitabi almak icin adeta birbrileriyle yaristilar.

Yogun bir katilimin oldugu tanitim kokteylinde Kitap ve Durmus Dogan hakkinda goruslerinide bildiren konuklar boyel tempolu bir yasam arasinda bu anlamli hareketi yaptigi icin Dogani extra kutladilar.

KiTAP iCiN NE DEDiLER
kara leke1Hotiad baskani Hikmet Gurcuoglu “Yapmis oldugu is, bulunmus oldugu ortamda boyle bir seye zaman ayirmis ve yapmis olmasi cok onemli. Bu degerli calsimasi icin kendisine tesekkur ediyorum.”

is Adami, Yazar Ertan Torunogullari “Kitabi henuz okumadim ama Durmus Baskanin karakterini bildigim icin kitapta Durmus abinin karakterini gosteren deli dolu yazilar gorecegiz.”

Turk federasyonu Baskani Murat Gedik “Avrupa Turklugunde kalici eser birakan Durmus beyi kutluyorum. Kitabin iceriginde satir aralarinda geelcek nesillere aktarmamiz gereken onemli konulara vurgular yapildigini sizlere belirtmek isterim.”

DUYGULU TESEKKUR

Katilimcilari tek tek kapida karsilayan ve ilgilenen Tover Baskani Durmus DOgan, yogun ilgi icin herkese tesekkur etti ve duygularini dile getirdi. Durmus Dogan “Hangi yoreden olursak olalim hepimiz bu ulkede Turklugun varligina hizmet etmek icin calisiyoruz. Hicbirimiz digerinden farkli dusunmuyoruz. Sadece nesillerimizin bu ulkede varliginin devamliligi icin calisiyoruz. Hepimizin bir sekilde buna emegi geciyor. Bu emek bu gunelrde belki bilinmez ama ilerde yillar sonra cocukalrimiz, onlarin cocuklari torunlarimizin torunlar “ya soyel birileri vardi da bu hizmeti yapmislar allah razi olsun. Onlar olmasaydi biz bugunlere gelemezdik.”dediklerinde biz vazifemizi yapmis olacagiz. Ben hayati deli dolu yasayamaya calisan biriyim, yasiyorum da. Hepimizin bildigi bu konulari kendi bakis acimla kaleme aldim. Kara Leke yi kitaplastirdim. Bunu yapmamdaki en onemli niyetim bu ulkede biz bir devlet nufusuna sahibiz. Bizim burada her alanda nesillerimizin olmasi gerekiyor. “dedi.

KARA LEKE NiN KONUSU

Giderek karmaşık bir hâle gelen dünyada savaşlar, kargaşalar, göçler artarak devam etmektedir. Batı’da bulunan devletler, ekonomik ve siyasal üstünlük sağlamak adına demokrasi ve insan hakları gibi kavramları kullanarak, geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde kaos ortamı yaratarak, iç savaşların çıkmasına yol açmaktadır.

Elde edilen bu vahim sonuçlar sebebiyle insanlar yaşadıkları coğrafyayı terk ederek Batı’ya göç etmekte, bu durum Batı’daki insanları rahatsız etmekte ve sahip olduklarını göç ile ülkelerine gelen insanlarla paylaşmak istememektedirler. Bir gün bu ekonomik sorunlar Batı’da oluşmaya başladığında, bu sefer Batılı devletlerde kaos ortamı oluşacağını, iç savaşların yaşanacağını hatta bu durumun diğer ülkelerle Batı arasında da savaş ortamı yaratabileceğini düşündüm. Bir zamanlar dünyanın diğer bölgelerinden canlarını kurtarmak için Batı’ya kaçanların, günü geldiğinde ve şartlar değiştiğinde Batı’dan da kaçabileceklerini gördüm… Batı tarih boyunca, ekonomik sorunların yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle kendinden olmadıklarını düşündüklerine karşı zulüm ve katliam yapmıştır.

ESERiN KÜNYASi

Durmuş Doğan, Kara Leke, Tulpars Yayınları, Ankara, 2006, 1-144 s.
Kara Leke’yi temin edebileceğiniz iletişim bilgileri: Berikan Yayınları (Tulpars Yayınları), Telefon: +903122326218.Faks: +903122321499. İnternet sitesi: http://www.berikanyayinevi.com.tr/

Bir cevap yazın