• Per. Mar 28th, 2024

Hollandalı Türk Vekil, Netanyahu’nun Elini Sıkmadı

ByHaber Merkezi

Eyl 7, 2016

Hollandalı Türk Vekil, Netanyahu’nun Elini Sıkmadı

Hollanda’ya giden İsrail Başbakanı Netanyahu, Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu’nun protestosuyla karşılaşınca yüzü asıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu çeşitli temaslarda bulunmak için Hollanda’ya gitti. Bu kapsamda Hollanda Parlamentosu’nu ziyaret eden Netanyahu, Denk Partisi’nin Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu’nun protestosuyla karşılaştı.

TÜRK VEKİLE ELİNİ UZATTI

Netanyahu, Hollanda Parlamentosu ziyaretinde Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu’ya elini uzattı.

NETANYAHU’DAN TEPKİ

Elini uzatmasına rağmen karşılık alamayan Netanyahu’nun tepkisi yüzüne yansıdı.

PROTESTOLARI GÖRMEZDEN GELDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Hollanda’da Netanyahu karşıtı gösteriler ve savaş suçlarından yargılanması yönünde yapılan çağrılara ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

Hollanda’da düzenlenen Netanyahu karşıtı gösterileri ve savaş suçlarından yargılanması yönünde yapılan çağrıları görmezden gelen Gendelman, “İsrail’in destekçilerinin, Netanyahu’yu Yahudi trompetiyle karşıladıklarını, Netanyahu’yu ve İsrail’i sevdiklerini söylediklerini” aktardı.

“SAVAŞ SUÇUNDAN YARGILANMALI”

Eski Hollanda Başbakanı Dries Van Agt, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun Filistinlilere yönelik işlediği savaş suçları nedeniyle yargılanması gerektiğini belirtmiş, işgal ve Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerinin savaş suçu olduğunu hatırlatmıştı.

Filistin davasına destek veren onlarca kişi, Hollanda’ya gelen Netanyahu’yu protesto için gösteriler düzenlemiş, Netanyahu’nun karşılanmaması ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) savaş suçundan yargılanması için çağrıda bulunmuştu.

Bir cevap yazın