• Cum. Mar 29th, 2024

Ünal Efe’ye İlik Bulunmazsa 2 Ay Sonra Hayatını Kaybedecek

ByHaber Merkezi

Eyl 2, 2016

Ünal Efe’ye İlik Bulunmazsa 2 Ay Sonra Hayatını Kaybedecek

Ünal Efe’nin sağlığına kavuşması için Kayseri’deki yakınları da harekete geçti. Kayseri Kızılay Kök Hücre Merkezi önüne yakınlarıyla birlikte kan bağışında bulunmak için gelen Ünal Efe’nin amcası Uğur Taşkapan, şunları söyledi:

“Lösemi hastası yeğenim için acil ilik nakline ihtiyacı olduğunu söylemiş doktorlar. Bu haberi aldıktan sonra biz de acilen bir arayışa girdik. Şu anda ilik aradığımızı bütün akrabalarımıza çevremize hemşerilerimize bildirdik. Allah razı olsun duyarlı hemşerilerimiz hepsi de ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyor. Ünal şu anda Hollanda’da tedavi altında. Kemoterapiye cevap vermemiş. Onun için şu anda ailesi Hollanda’da biz ise Türkiye’de ilik arayışına girdik. Dünya İlik Bankası ile irtibat halindeler ama tabiki bu yeterli olmuyor. Biz de akrabaları olarak elimizden geldiği kadar, gücümüz yettiği kadar ne gerekiyorsa yapacağız inşallah.”

BABASININ YÜZDE 50 TUTUYOR

Ankara ve İstanbul’daki ilik merkezleri ile de görüşmeye çalıştıklarını anlatan Uğur Taşkapan, şöyle devam etti: “Biz burada kan örnekleri vereceğiz. Eğer yapılan testler sonrasında uygun ilik bulunursa, Hollanda’ya gönderilebileceğini söylediler. Eğer bunda da uygun ilik bulunamazsa baba verici olacak. Ünal Efe’nin babasının iliği şu anda yüzde 50 oranında tutuyor. Amcası olarak benim iliğim tutarsa daha da mutlu olurum.”

UYGUN İLİK BULUNMAZSA…

“İlk defa 3 yaşında rahatsızlandığı zaman hücreleri tam olarak öldürememişler galiba. Aradan 3 yıl geçtikten sonra Ünal’ın hastalığı yeniden nüksetti. Şu anda kemoterapi görüyor ama bunun da yetersiz olduğunu söylediler. Çocukta alerji ve kabarmalar meydana geldiği için kemoterapiyi durdurmuşlar. Değişik bir tedavi yöntemine başlamışlar. Ünal’ın, doktorların söylediğine göre 2 veya 2.5 ay gibi bir zamanı kaldı. Biz bu süre içinde uygun ilik bulmak için çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da uygun iliğin bulunması konusunda kök hücre merkezlerine kan örneği vermelerini istiyoruz.”

Bir cevap yazın