• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Türkiye’ye Gidiyor

ByHaber Merkezi

Ağu 26, 2016

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Türkiye’ye Gidiyor

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Hollanda Hükümetinin Türkiye ile dayanışmasını göstermek üzere Türkiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, beraberinde bir heyetle, 15 Temmuz 2016 tarihinde anayasal düzenimizi hedef alan ve akim bırakılan darbe girişimi sonrasında Hollanda Hükümetinin ülkemizle dayanışmasını göstermek üzere 28-29 Ağustos 2016 tarihlerinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir” denildi.

Açıklamada, ziyaret programı kapsamında, Bakan Koenders’in, darbe girişimi sırasında ağır hasar gören TBMM binasını ziyaret etmesi ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından kabul edilmesinin öngörüldüğü belirtilerek, konuk bakanın, ayrıca Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edileceği ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’le görüşeceği bildirildi.

Görüşmelerde Türkiye-Hollanda ikili ilişkilerinin yanısıra, FETÖ/PDY 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmeler, Türkiye-AB ilişkileri ile güncel, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması planlanıyor.

Bir cevap yazın