• Per. Mar 28th, 2024

Sis ve Kebabin Savasi

Byadmin

Tem 28, 2016

Sis ve Kebabin Savasi

Bu Almanyadaki soytari kendine göre mizahla Türkiye Cumhurbaskanini elestirdigini zannederek okudugu igrenç hakaret dolu siiri sayesinde birbirimize ne kadar uzaklastigimizi ögretti aslinda.
Tam bölünmüslük bu dedirtecek durumdayiz.

Almani elestiriyorsun sirf cumhurbaskanina karsi olanlar özgürlükten çakmaya çalisiyorlar…

Sessiz kaliyorsun sen Tayyipçimisin yaklasimindalar…

Hem özgürlügü savunuyorsun, Alman soytarisini elestiriyorsun hemde ikibinin üzerinde sayin Tayyip beye hakaretten açilan davayinin abartili oldugunu Tayyip beyin uslubunun da hakaret dolu oldugunu dile getiriyorsun, bu seferde “ne sis yansin ne kebab yansin olmus” diye elestiriliyorsun.

Su bir gerçek ki bloglasarak elestirmek kimsenin yararina olmaz. Çiplak gözle bakmayi ögrenecegiz.

Yillarca anlatiyoruz küfür mizah degildir, küfür hakarettir küfür küfürdür…

Ihbarto

Neyin nasil oldugunu anlamiyacak yasta degilim artik. Elliye bir adim kalmis ve ömrümün nerdeyse tamamini bu ülkede hatta avrupada yasadim ve yasamaktayim. Muhbir nedir kime denir iyi bilirim. Mesleki açidanda iyi bilirim. Oyunlarimi ve yazilarimi konsolosluga çok gammazladilar. Hatta yazdigim yazilarimdan dolayi büyükelçilikten ve konsolosluktan kirmizi kalem rekor cezam vardir.

Eskiden muhbir kendini ele verirdi. Içimize girer gariban ayaklarina yatar, meyhanede otlakçi kahvede yancilikla gözetim altina alir dosyasini hazirlar fisler ortadan kaybolurdu. Yada desifre olurdu. Yillar önce tanidigim bir muhbir içli köfte satiyor bahanesiyle kahveleri gezerdi fakat devletin tahsis ettigi arabayla kendini desifre etmisti. Zekasi geri.

Stk’lara giden mail herhalde nostalji geri dönsün düsüncesinde bir mail olmali. Sanirim sayin baskonsolosumuz yeni oldugu için eskilerin ne yaptigini gözden geçirmis ve kendilerinin ne yapabileceklerinin plan projesini çizmis. Eskiler, o açilis senin, bu açilis benin demis atraksiyonsuz ve aksiyonsuz bir dönem geçirmisler. “Biz biraz aksiyon yapalim yapalimda nasil yapalim?” derken memurlardan biri bir mail kaleme almis. Ihbarito yaptiralim, yapmayanlari biz ihbaritoluyalim demis. Hikayenen özü bu.
Bakin memur bey kim kimi ihabritolayacak? Hollandaliyi mi? Hollandali vatandasin da çok umrunda. Tatilden tatile o giden Hollandali rotasini baska günesli ülkelere çeker. Çokta tin yani. ,
Ama bizi etkiler. Çünkü bizler parti tutmayi bilmeyiz. Bizler futbol takimi tutar gibi parti tutariz. Bu su demektir “benden degilsen düsmanimsin ihbarliyorum ito ito…”

Yani yeni geldiniz hosgeldiniz… Güzel isler basaracaginizi umud ediyorum, gençsiniz bu gençlerin dilinden anlayacaginizi ve onlara destek olacaginizi umud ediyorum. Bosver ihbarolari mihbarolari. Türkiye siyaseti hayatimiza bu kadar girmeseydi biz aslinda fena degildik.

Ekin
Ekin 20 yasinda ve geçenlerde baloyla kutlama yapti basindan takip etmissinizdir. Farkina vardiginiz gibi artik Ekin dergisinde yazmiyorum ve DRT de yazmaya bugün basladim. Ekin dergisinde 17 yil gibi bir süre gide gele, gele gide bir çok alanda görev yaptim. Yazarlik, kordinatörlük ve en son genel yayin yönetmenligi. Bu bakimdan derginin sahibi degerli Ayhan Sucu beye tessekür ediyor yeni yayin hayatinda basarili dergiyi daha basarilara götürmesini diliyorum. Hosçakal Ekin Merhaba Deniz Radyo Televizyon.

By admin

Bir cevap yazın