• Çar. Nis 17th, 2024

Hollandalı Wilhelmina Jacoba Müslüman Oldu

ByHaber Merkezi

Tem 27, 2016

Hollandalı Wilhelmina Jacoba Müslüman Oldu
Nevşehir’de Muammer Sertkaya ile 18 yıldır evli olan Hollandalı Wilhelmina Jacoba Müslüman oldu ve ‘Ayşe’ adını aldı.

Eşi Muammer Sertkaya ile Hollanda’da tanışan ve 18 yıldır evli olan Wilhelmina Jacoba Ebbenhorst (61) için Nevşehir İl Müftülüğünde ihtida programı düzenlendi. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Wilhelmina, ‘Ayşe’ adını aldı.

Müftülük makam odasında düzenlenen programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, ADRB Vaizi Ömer Faruk Yetim, Wilhelmina Jacoba Ebbenhorst ve Muammer Sertkaya katıldı.

Vaiz Ömer Faruk Yetim’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida programında İl Müftüsü Yakup Öztürk, Wilhelmina Jacoba Ebbenhorst’u ‘Ayşe’ adını aldığı ve hidayete erdiği, Muammer Sertkaya’yı da hidayetine vesile olduğu için tebrik etti. Ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk, imanın ve İslam’ın temel esaslarını özetleyerek, hep birlikte Kelime-i Şehadet getirtti. Müftü Öztürk, bundan sonra eşinin İslam’ı öğrenme ve yaşamasında önder ve örneklik yapması için tavsiyelerde bulundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra dua edildi ve merasim tamamlandı.

Müftü Öztürk’ün elinden ihtida belgesini alan Ayşe Sertkaya’ ya yabancı dilde yazılmış Kur’an-ı Kerim meali ve İslam dinini anlatan çeşitli kitaplar hediye edildi.

“Kimsenin etkisinde kalmadan Müslüman oldum, mutluyum”

Eşi Muammer Sertkaya’nın davranışlarının hoşuna gitmesi üzerine İslamiyet’i araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirten Ayşe Sertkaya, kimsenin etkisi altında kalmadan kendi iradesiyle Müslümanlığı seçtiğini ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. İkinci evliliğini Ayşe Sertkaya ile yaptığını belirten Muammer Sertkaya da, “Allah’a hamd olsun böyle bir insanı karşıma çıkardı. Bende elimden geldiğince İslam dininin emirlerini anlatıp, dinini rahatça yaşaması için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın