• Cts. Nis 20th, 2024

Hollanda “Hizmetle beraber mücadele edelim” diyen büyükelçiye öfkeli

ByHaber Merkezi

Tem 27, 2016

Hollanda “Hizmetle beraber mücadele edelim” diyen büyükelçiye öfkeli

Türkiye’nin Lahey büyükelçisi Sadık Arslan’ın Hollanda hükûmetine yönelik “Hizmet hareketiyle beraber mücadele edelim” çağrısına siyasi partilerden büyük tepki geldi.

Hollanda devlet televizyonu NOS’a konuşan büyükelçi Arslan, Türkiye’nin Hizmet hareketini terör örgütü listesine aldığını ve Hollanda hükümetinin de bu alanda işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

İktidar ortağı Liberal Sağ Parti (VVD) Milletvekili Han ten Broeke, Arslan’ın bu talebine sert tepki vererek, “Türkiye hukukun üstünlüğünü göz ardı ettiği sürece, bu tür talepleri hiçbir zaman ciddiye almayacağız” dedi. Ten Broeke, Hollanda’dan herhangi bir vatandaşın Türkiye’ye iade ihtimalinin “yüzde sıfır” olduğunu da söyledi. Gülen cemaatine yönelik yürütülen cadı avının Hollanda’ya taşınmasına tepki gösteren Ten Broeke, “Bizim sorunumuz (hizmet kurumlarının) kundaklanması, Hollandalı Türklere karşı yürütülen cadı avı ve tehditlerdir.” dedi.

Büyükelçinin çağrısını “Uygunsuz ve saçma” olarak değerlendiren Demokratlar 66 (D66) partisi ise, bu tür konuşmaların Hollanda’daki gerginliği daha da arttıracağına dikkat çekti. D66 Milletvekili Sjoerd Sjoerdsma “Erdoğan rejimi yürüttüğü bu cadı avını ve hele bunun Hollanda’ ya ihracını derhal durdurulmalıdır” dedi.

Hristiyan Demokrat Partisi (CDA) adına konuşan Raymond Knops Arslan’ı eleştirerek, “Sanki Türkiye’de her şey yolundaymış gibi konuşuyor. Terörle mücadelede Türkiye ile müttefikiz ve elimizden geleni yapmaya hazırız. Ancak, böylesi iç siyasetleriyle alakalı konularda iddialar değil kanıtlarla gelmek zorundalar ve hukuk düzeninin korunacağına dair güvence vermeliler“, şeklinde konuştu. Knops: “Bu konu bizim içişlerimizi ilgilendiren bir konudur. Türkiye kendi sorunları ile ilgilenmelidir” dedi.

Nesibe Başaran

Bir cevap yazın