• Cts. Nis 20th, 2024

Serdar Gözübüyük Hollanda’da yilin hakemi seçildi

ByHaber Merkezi

Tem 25, 2016

Serdar Gözübüyük Hollanda’da yilin hakemi seçildi

Serdar Gözübüyük, Hollanda’da yilin hakemine verilen “Altin Kart” ödülüne layik görüldü.

LAHEY – YASIN YAGCI

Hollanda Birinci Futbol Ligi’nde (Eredivise) düdük çalan en genç hakem olan 30 yasindaki Serdar Gözübüyük, Hollanda’da 2015-2016 sezonunun en basarili hakemi seçildi.

FIFA kokartli en genç hakem unvaninin da sahibi olan Gözübüyük, Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) ile yüksek tirajli De Telegraaf gazetesi tarafindan ortak düzenlenen oylamada, ülkenin taninmis hakemlerinden Björn Kuipers ve Danny Makkelie gibi isimleri geride birakarak “Altin Kart” ödülünü almaya hak kazandi.
Birinci ligde bu sezon yönettigi 24 maç sonunda aldigi ortalama 6,630 puanla birinci olan Gözübüyük’e ödülü, Hollanda’da her sene agustos ayinda düzenlenen yilin basarili sporcularinin açiklandigi galada verilecek.

Genç yasina ragmen elde ettigi bu basaridan büyük bir gurur duydugunu belirten Türk asilli Gözübüyük, AA muhabirine yaptigi açiklamada, son derece mutlu oldugunu söyledi.

Bu noktaya gelebilmek için çok çalistigini ve aldigi ödülün de bunun göstergesi olduguna isaret eden Gözübüyük, 2015-16 sezonunda Eredivise’de en fazla maç yöneten hakemin kendisi oldugunu kaydetti.

Kendisine gösterilen güveni bosa çikarmamak için büyük çaba harcadigina deginen Gözübüyük, “Aralarinda Clarence Seedorf, Patrick Kluivert gibi taninmis eski futbolcu ve antrenörlerin oldugu isimler bu yarismada oy kullaniyor. Bu denli taninmis kisilerin beni birinci seçmesinin mutlulugu tarif edilemez.

Yarismanin sonucu yeni açiklanmasina karsin aldigim tepkiler çok olumlu. Futbol camiasinin ünlü birçok ismi arayarak ya da mesaj atarak tebrik etti. Bunlara layik olaya çalisacagim.” diye konustu.

Bir cevap yazın